برای جستجو عبارت موردنظر خود را وارد کنید
  • 1403/09/07 - 08:56
  • - تعداد بازدید: 67
  • - تعداد بازدیدکننده: 67
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
به گزارش مسئول روابط عمومی معاونت غذا و دارو:

آنچه در خصوص روغن ها و چربی ها باید دانست.

آیا روغنی که تاریخ مصرف آن به اتمام رسیده را می توان مصرف کرد؟

پاسخ:  خیر، غیر قابل مصرف است. زیرا پس از تاریخ انقضاء مصرف، پارامترهای فساد در روغن از حدود مجاز تعیین شده در استاندارد بالاتر رفته و نباید مصرف شود.

 

علائم فساد در روغن چیست؟

پاسخ: اولین نشانه، بو و طعم نامطبوع است و سایر ویژگی های نشان دهنده فساد فقط با آزمایش مشخص می شود و هنگام مصرف، علاوه برتغییردر بو و طعم، از دیگر نشانه های  فساد، تغییرات محسوسی دررنگ، پلیمره شدن روغن، کف کردن و دود کردن می باشد.

 

چرا رنگ روغن ها با هم تفاوت دارد؟

پاسخ:  دارا بودن رنگدانه ­های متفاوت در روغن­های خام، موجب تفاوت در رنگ محصول می­گردد، ضمن اینکه میزان رنگ روغن در مرحله رنگبری، بسته به تقاضا و مشتریان قابل تغییر است. از طرفی در ساخت روغن­ها گاهی از رنگ دهنده ­های مجاز خوراکی مانند بتاکاروتن به مقادیر متفاوت استفاده می­شود.

 

چرا میزان چرب بودن روغن مایع کمتر است و بیشتر باید استفاده شود؟

پاسخ:  تمامی روغن­ها (مایع، روغن حیوانی و نیمه جامد) از اسیدهای چرب تشکیل شده اند. ضمن اینکه عبارت چرب بودن از نظر علمی صحیح نیست و ماهیت روغن و ظاهر آن در دمای محیط، بستگی به نوع اسیدهای چرب آن دارد. روغن­های مایع به دلیل داشتن اسیدهای چرب غیر اشباع نسبت به روغن­های حیوانی و جامد، نقطه ذوب پایین ­تری دارند. لذا در دمای محیط بصورت مایع هستند.

هنگام طبخ غذا روغن مایع به دلیل روان بودنش زیاد مصرف می شود راه حل پیشنهادی چیست؟

پاسخ:  استفاده از ظروفی که خروجی باریکی برای روغن دارند. بعضی از کارخانجات تولیدی از درب­­های مخصوصی که جریان مایع را به هنگام ریختن کنترل کند استفاده می­کنند. اگر این نوع بسته بندی در دسترس  نباشد، می­توان با استفاده از قاشق مقدار مشخصی ریخت.

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار
  • کد خبر : 11972
کلمات کلیدی
الناز خدادادی
خبرنگار

الناز خدادادی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب